nedeľa 19. februára 2017

DOMÁCA PIZZA Z RÚRY S MOZZARELLOU / HOME MADE PIZZA IN OVEN WITH MOZZARELLA

Keď už mám tú svoju mozzarellu v chladničke, bolo by škoda neurobiť si z nej aj skvelú pizzu, tento recept mám z youtube od jedného skvelého pána, Taliana menom  Gennaro Contaldo, a túto jeho pizzu robievam už druhý rok, pravidelne. A skvelá pizza sa dá urobiť naozaj aj doma v rúre. Vždy sa po nej len tak zapráši :-) Bolo by škoda tento jednoduchý a skvelý recept neposunúť ďalej.

video v angličtine je tu

Recept:
500 g múky ( bielej, špaldovej, celozrnnej, akú chcete, aj kombinácia)
235 ml studenej vody
1 balenie droždia (20 g  čerstvé alebo 10 g sušené)
štipka soli


When I have got already my made mozzarella in fridge, it would be a waste not to use it on home made pizza, this recipe I have found on youtube, it is done by Italian nice gentleman - Gennaro Contaldo, this recipe I am making for second year now on regular basis. And great pizza can be really done at home from your oven. Everytime it is fast gone :-) It would be a shame not to pass on this great and simple recipe.

video is here




Pizzu potieram rajčinovou passatou ( nie pretlak ale rajčinové pyré, používam z lidla 250 ml balenie alebo v lete robím domáce pyré) ktorú ochutím cesnakom ( veľmi veľa, aj 10 strúčikov) , bylinkami (oregáno, bazalka), soľou a trochou panenského olivového oleja. Keď passatu rozmixujete , musí byť lahodná a chutiť vám. Ak vám z nej zostane, nevadí, použijete napríklad v recepte na zapekané cestoviny, tie mávame vždy deň po pečení pizze :-)

Pizza dough needs on top before toppings  tomato passata, I ussually blend one package tomato passata ( puree) with lots of garlic ( even 10 pcs ) , herbs ( oregano and basil is a must) salt and little extra virgin olive oil. When you blend it and taste it, you must like it. Leftover can be used by baked pasta, which we do day after pizza day :-)



Ja som robievala cesto najskôr z bielej múky, teraz som robila aj z celozrnnej a pizza bola rovnako skvelá.
I used to make dough just from white flour but now I tried only whole grain wheat flour and pizza was great just like the white flour one.



Passata s olivovým olejom a domáca mozzarela ( čím lepší syr dáte na pizzu, tým lepšia bude, v Taliansku som iný na pizzu ani nevidela) a čokoľvek iné, u nás sa je hlavne syrová pizza, len potretá passatou, mozzarellou a lístkami bazalky. Nič viac.

Passata with olive oil and home made mozzarella ( as better cheese you use, the better pizza you will get, and I have never seen in Italy used anything else then mozzarella ) and what ever toppings you like. Kids in our family love simple cheese pizza, just passata, mozzarella and basil leaves, nothing else.


Najdôležitejšie je vyhrať rúru na maximum, moja má 275 stupňov Celzia a trvá jej to cez 25 minút, pizza sa potom pečie asi len 10 minút, kým ma zhnednuté okraje, vychladnutá už nechutí, robievam z 1 a pol dávky receptu ( zato 3 ks pizze) ale ešte nám neostala, vždy sa doslova po nej zapráši. Tak dobrú chuť :-)

The most important is to heat your oven on maximum, mine can reach 275 degrees Celzius , it takes more then 25 minutes, but baking pizza is around 10 minutes only , until brownish crust, the cold pizza is never good, but we always eat all of it,  nothing was ever left - I do 1 and half recipe ( that is why 3 pizzas on pics ) . So Buon appetito :-)

Ak vám ostala passata, ja predvarím al dente cestoviny, zamiešané so zvyškom passaty vložím do pekáča, potrhám mozzarellu na vrch a dám na pár minút zapiecť, kým sa syr neroztopí.

If you have got passata left over, cook some pasta al dente, mix with passata and place in baking dish, use some mozzarella on top and let it bake for some time on high temperature to melt the cheese.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára