pondelok 6. februára 2017

ARAŠIDOVÉ MASLO RÝCHLO A CHUTNE / SIMPLE AND TASTY PEANUT BUTTER


Nie veľmi typické pre Slovensko, ale moje obľúbené arašidové maslo pre kombinácie s čokoládou na palacinkách alebo na čerstvom croissante s jahodovým alebo malinovým domácim džemom, mňam :-) A keďže to z obchodu zase obsahuje palmový olej :-( tak si ho robím sama a chuťovo je fakt skvelé.

Not very typical for Slovakia, but my favorite peanut butter, just to combine with chocolate on pancakes or with strawberry or raspberry home made jam on fresh hot croissant, yummy :-)
And as the one from shop contains also amount of peanut butter :-( I do it rather at home myself and the taste is just fantastic.

Recept:

500 g pražených solených arašidov
2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
1 polievková lyžica medu

Recipe:

500 g salted roasted peanuts
2 soup spoons sunflower oil
1 soup spoon honey


Mixér na bylinky to zvládne ale treba mu dávať prestávky, zvyknem si všetko rozdeliť na polovicu a robiť na dvakrát. Arašidy poriadne a dlho mixujeme, až na spodku nádobky zbadáme pastu z arašidov.
My herb blender is capable of mixing paste from peanuts, but it needs breaks, I usually do it with half of amount, twice. Peanuts needs to be blended for paste long time until we see paste greasy consistency.


Do pasty pridáme olej a med a ešte raz poriadne zmixujeme.
Into the peanut past adding oil and honey, then blended properly again.



Všetko záleží na výkonnosti mixéru, moje arašidové maslo nie je úplne hladké, ale aj takto nám chutí :-)
It all depends on how great is your food procesor or blender, my peanut butter is not super smooth but we like it so much even this way with little crunches :-)

Preložíme do sklenenej nádoby a nie je potrebné držať v chladničke, maslo by tam stvrdlo a zle by sa rozotieralo, dobrú chuť :-)
Store it in glass jar and there is no need to store it in the fridge, enjoy :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára