Cesnakové maslo používam na varenie, pečenie, na zapekanú bagetu. Najlepšie, keď sa veľmi ponáhľam niečo rýchlo navariť, tak netreba čistiť cesnak, sekať bylinky, stačí odkrojiť cesnakové maslo, už s bylinkami, slané a môžem variť :-)

Potrebujeme:
2 veľké maslá (250 g) izbovej teploty
3 menšie hlavičky cesnaku ( podľa chuti)
1/2 PL soli
poriadnu viazaničku petržlenovej vňate (najlepšie čerstvá, babka má ešte teraz v skleníku, kým ju chytia prvé mrazy, radšej si narobím maslo :-))

ingrediencie

posekanú vňať zmiešame s pretlačeným cesnakom


na alobal alebo fóliu si do stredu vyklopíme polovicu masla

fóliu zabalíme a protichodne zatáčame konce aby sme vytvarovali pekný valček

valčeky masla dáme cez noc stuhnúť do mrazničky, potom uložíme v chladničke, pripravené na použitie.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára